Gå til sidens indhold
Lokale indsatser

Sundhedsdag for stressramte i Sorø

Manchet Tid & Balance arrangerede i januar en sundhedsdag for stressramte i Sorø. Dagen gav en lille gruppe stressramte ny viden og nye redskaber til at håndtere deres situation og vende tilbage til arbejdet. Velliv Foreningen støttede sundhedsdagen for stressramte med 18.000 kr.

adobestock_85141471.jpeg

Bag virksomheden Tid & Balance står to Katja Feilberg og Bente Blanné, der begge selv har været ramt af stress. De oplevede dengang, at det er svært finde ”ud af stressen” og videre i livet. Derfor startede de en virksomhed, der sammen med forskellige behandlere kan hjælpe andre igennem stress.

Et af virksomhedens tilbud er en sundhedsdag for stressramte, hvor et lille hold af stresssygemeldte får råd og vejledning. Det er vigtigt, at holdet ikke bliver for stort, da folk med symptomer på stress har brug for rolige omgivelser. Sådan en sundhedsdag for stressramte i Sorø Kommune blev arrangeret med støtte fra Velliv Foreningen, der bidrog med 18.000 kr. som led i foreningens indsats for at fremme mental sundhed.

”På sundhedsdagen lagde vi vægt på at introducere deltagerne til viden og redskaber, der kan hjælpe dem ud af deres stress, så de igen kan leve et liv – både privat og på arbejde – uden at stressen dominerer. Vi er meget opmærksomme på, at sådan en dag ikke må blive for lang, for tætpakket med information og deltagerne skulle heller ikke dele deres personlige historier,” fortæller Katja Feilberg fra Tid & Balance.