Gå til sidens indhold

Woba

Woba tilbyder en række forskellige undersøgelser, fx om de seks guldkorn, APV (arbejdspladsvurdering), social kapital m.fl. Undersøgelserne kan både udfyldes via en app til mobil/tablet og på computer. Spørgsmålene tager i vid udstrækning udgangspunkt i spørgsmål, som er udviklet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

3 gode ting

 1. Mulighed for mange forskellige undersøgelser.
 2. Giver input til ledelsens forbyggende indsatser i organisationen.
 3. Ledelsen får et overskueligt overblik på de forskellige faktorer.

Opmærksomheder

 • Særligt fokus på organisationen og organisationens muligheder.

Tilbagemelding

Medarbejderen får en tilbagemelding som viser, hvor han/hun ligger i forhold til et nationalt gennemsnit for branchen på de stillede spørgsmål. Medarbejderen har også mulighed for at læse en forklaring på, hvad de forskellige dimensioner, der spørges til, dækker.

Ledelsen har adgang til resultater for hele virksomheden eller for en afdeling. Dimensioner i spørgeskemaet vises som top tre styrker og top tre svagheder.

Dimensionerne sammenlignes med et gennemsnit baseres på data fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

#1 -kun 1 her-kopi.png
#1-kopi 2.jpg

Anonymitet

Ledelsen kan kun se en afdelings besvarelse, når fem medarbejdere eller flere har besvaret.

Øvelser/inspiration

Ledelsen tilbydes en række anbefalinger til, hvordan de kan handle for at forbedre forholdene inden for de dimensioner, der spørges ind til.

Se hvordan udviklerne selv præsenterer Woba

Brugervenlighed

Ledelsen har adgang til Woba via browseren, mens medarbejdere kan hente en app til deres smartphone. Wobas dashboard til ledelsen skaber et visuelt overblik over medarbejdernes besvarelser og kommentarer. Der kan enkelt skiftes mellem resultater fra enkelte afdelinger og et samlet overblik for hele organisationen. Strukturen for brugergrænsefladen er intuitiv og velkendt fra andre systemer med en menu til venstre uden for mange punkter. Designet er imødekommende og guider brugeren. Hvis ikke man er bekendt med trivselsarbejde, er der mulighed for at finde hjælp og forklaringer på platformen. For ledelsen er der både mulighed for at danne sig et hurtigt overblik, og dykke længere ned i data. Hvis lederen vil præsentere resultater, kan der downloades en rapport i hhv. pdf og ppt.

Medarbejderen svarer på de udsendte spørgsmål, og kan skrive anonyme kommentarer, hvis de ønsker det. Efter en besvarelse får medarbejderen et personligt resultat og tilpasset læringsværktøjer til at forbedre egen trivsel.

Det er dejligt, vi får handlingsplaner præsenteret direkte i Woba - dejligt vi ikke skal finde det andre steder.

Leder

Hvad fortæller brugerne

Brugere fortæller, at Woba er enkel at gå i gang med, og at det er godt at få en gennemgang af løsningen, inden den tages i brug. Det er både interessant og motiverende at bruge Woba som HR-ansvarlig. Særligt muligheden for at læse medarbejdernes anonyme kommentarer er interessant.

Alt i alt

Woba er en omfattende løsning, som giver adgang til at gennemføre flere forskellige typer af undersøgelser.

Løsningen har mest fokus på, at ledelsen får informationer, der gør det muligt at skabe organisatoriske forandringer. Tilbagemeldingen til medarbejderen er sparsom.

Det kan derfor være en udfordring, at der er for lidt fokus på, at medarbejderen får en tilbagemelding, som denne selv kan arbejde med. 

 • Brugeradministration

  Der kan oprettes og redigeres brugere på portalen af virksomheden selv, og der kan importeres via Excel-fil. Der er mulighed for automatisk opdatering af medarbejderdata.

 • Teknisk support

  Dansk
  Engelsk

 • GDPR

  Woba lever op til den danske lovgivning for datasikkerhed (GDPR).

 • Driftomkostninger

  Prisen afhænger af virksomhedens størrelse, og kan derfor variere meget. Prisen er pr. medarbejder pr. år og ligger mellem 50-1.000 kr.